Om oss

Historia

År 1987 startades företaget Getinge Sliperi & Svets AB. Ursprungligen inriktades verksamheten på sliperi och polering. Detaljer som massiva fyrkantsstavar i stål och stålrör slipbearbetades för att sedan förkromas.

2007 köptes företaget av Widal Industri AB och idag är verksamheten i huvudsak fokuserad på plåtbearbetning. Investeringar i maskiner, lokaler och personal har gjorts löpande under åren och vi har därmed en stor kapacitet och en modern maskinpark för vattenskärning, laserskärning, övrig plåtbearbetning och skärande bearbetning.

2012 förvärvades Harplinge Mekaniska AB och systerföretaget Wigamek AB startades vilket bidrog till en ökad kompetens och maskinpark. Tillsammans med vårt nätverk av samarbetspartners kan vi nu erbjuda helhetslösningar och leverera kompletta system med avslutande ytbehandling.

Vision

Vi ska skapa förutsättningar för expansion, genom en modern och inspirerande arbetsplats med den bästa laguppställningen och lagandan.

Affärsidé

Vi ska vara en komplett och engagerad leverantör som utvecklar våra kunders konkurrenskraft. Vi erbjuder spetskompetens inom vatten- och laserskärning, svetsning och skärande bearbetning.