Laserskärning

Som ett komplement till vattenskärningen så laserskär vi material effektivt med vår laser. Vi kan skära format upp till 3000 x 1500 mm.

Lasertekniken är bra till både enstycks- och serietillverkning och den används för kostnadseffektiv skärning av plåtdetaljer med mycket snäva toleranskrav. Tekniken erbjuder även stora möjligheter när det gäller konstruktion, kapacitet och figurskärning.

Laserskärning är en skärmetod där laserstrålen som är riktad vinkelrätt mot materialet som ska skäras hettar upp materialet till en temperatur som gör att det smälter eller förgasas. Temperaturen kan bli flera tusen grader i snittet och man rör samtidigt skärhuvudet i en jämn hastighet för att åstadkomma snittet. Laserstrålen framställs av en laserkälla och riktas med hjälp av fiberoptik eller speglar. Fokuseringen av strålen görs med hjälp av en lins till en punkt nära ytan av materialet, här bildas sedan ett smalt snitt då den intensiva ljusstrålen träffar arbetsstycket. Kännetecknande för laserskärning är en hög bearbetnings hastighet, ibland så hög som tiotals meter per minut. Även toleranserna ligger i topp jämfört med många andra metoder, då noggrannheter mindre än tiondelar inte är ovanliga.

Med kombinationen vattenskärning och laserskärning skapar vi en flexibilitet och styrka som är av yttersta vikt för att vara konkurrenskraftiga och klara våra kunders höga krav.